De kalfjes zijn afkomstig van een veehouder uit onze eigen regio. Nadat de Blonde d’Aquitaine koeien gekalverd hebben in de lente gaan zij met hun kalfjes naar buiten. In de wintertijd gaan de kalfjes naar binnen waar ze verblijven in een potstal. In deze potstal worden ze gehouden op stro. Stro zorgt ervoor dat de dieren een zacht ligbed, veel bewegingsvrijheid, licht en lucht hebben. Ze krijgen dan ook wekelijks een nieuw ligbed van schoon stro.

Gewassen worden met zorg op ons eigen land geteeld en in de winter aan de blonde stieren gevoerd. Hooi, mais en bieten staan vaak op het menu. Om de kwaliteit van het vlees te waarborgen is het van groot belang het hele jaar door de stieren van homogeen en hoogwaardig voedsel te voorzien. Het komt zelden voor dat een stier ziek is, maar enkel en alleen dan wordt er gebruik gemaakt van medicijnen.

Op het moment dat de stieren slachtrijp zijn worden ze een voor een naar onze eigen ambachtelijke slager gebracht. Hier loopt de stier nog een dag rond om weer tot zichzelf te komen. Dit zorgt ervoor dat de stier niet gestrest is op het moment van slachten. Na de slacht wordt het vlees nog minstens een week te rusten gehangen. Op deze manier krijgt het vlees zijn optimale smaak en zachtheid. Onze slager maakt daarnaast bij de slacht ook geen gebruik van kleurstoffen of conserveringsmiddelen.