Geroosterde Kipfilet met Citroen en Honing Glazuur, Geserveerd met Gekarameliseerde Wortelen en Quinoa

50 minuten
6 personen
Moeilijkheidsgraad

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de kipfilets op een bakplaat, breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en gedroogde tijm.

Besprenkel met olijfolie.

Bak de kip in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn en een goudbruine kleur hebben.

Terwijl de kip bakt, meng je in een kom het citroen-honing glazuur.

Roer het citroensap, honing, sojasaus en fijngehakte knoflook door elkaar.

 

Zet opzij.

Bereid de gekarameliseerde wortelen door de reepjes wortel in een pan met boter, bruine suiker, zout en peper te bakken op middelhoog vuur.

Kook tot de wortelen zacht zijn en de suiker is gekarameliseerd.

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking, gebruik daarbij groentebouillon voor extra smaak.

Haal de kip uit de oven en bestrijk deze met het citroen-honing glazuur.

Serveer de geroosterde kipfilets bovenop een bedje van quinoa, vergezeld van de gekarameliseerde wortelen.

Garneer met verse peterselie indien gewenst.

Geniet van deze heerlijke en eenvoudig te bereiden maaltijd!

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 6 kipfilets
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Voor het citroen-honing glazuur:
  • Sap van 2 citroenen
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Voor de gekarameliseerde wortelen:
  • 1 kg wortelen, geschild en in dunne reepjes
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de quinoa:
  • 1 1/2 kopjes quinoa, goed afgespoeld
  • 3 kopjes groentebouillon
  • Zout naar smaak
  • Verse peterselie (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

Ook lekker...

Bieflappen/Baklappen Bakken met Groene Kruiden

60 minuten
4 personen
Moeilijkheidsgraad